Президентът на Беларус Александър Лукашенко поиска да участва в преговорите за войната в

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко поиска да участва в преговорите за войната в
Коментари Харесай

Лукашенко се изпусна, изрече забранени от Кремъл думи. Ще ядоса ли Путин

Президентът на Беларус Александър Лукашенко поиска да взе участие в договарянията за  " войната " в Украйна, използвайки термина, чиято употреба Москва забрани, съобщи Франс прес.

Русия назовава нашествието си " специфична военна интервенция " и забрани, в това число на медиите, потреблението на термините " война " и " настъпление ". В противоположен случай провинилите се могат да получат тежки присъди.

Видимо неудовлетворен от обстоятелството, че не взе участие във водените между Москва и Киев договаряния, беларуският президент Александър Лукашенко, който предостави своята територия на съветската войска, настоя да взе участие в този развой.

" Разглеждаме това като война тъкмо пред прага на нашата страна. И тя има съществено отражение върху ситуацията в Беларус. Затова не би трябвало да има споразумение зад тила на Беларус ", съобщи той на съвещание на своя съвет за сигурност.

Според Лукашенко Русия схваща тази позиция, само че не и Западът, който прекъсна съвсем всевъзможни връзки с Минск поради всеобщите репресии на вътрешната съпротива и съюза му с Москва.

Украйна не желае беларуски представители на масата за договаряния, тъй като страната разреши на руската армия да стартира офанзивата си против Киев от нейна територия, напомня Агенция Франс Прес. Русия не е казвала, че желае да включи Минск в договарянията. Лукашенко постоянно се стреми да бъде третиран като еднакъв от Москва. Беларуският президент се колебае сред Запада и Кремъл от повече от две десетилетия.

Според Лукашенко " след войната ще пристигна време за възобновяване ". Според него обаче тогава Западът ще лиши Украйна от нейните благосъстояния.

" Трябва да търсите щастието измежду своите. Казвам го от дълго време, трите славянски народа (руснаци, беларуси и украинци) би трябвало, поради протичащото се по света, да седнат на масата и да се схванат. Като равни ", акцентира той.

Беларус беше подложен на тежки икономически санкции заради ролята си в руската атака. Те засегнаха беларуската стопанска система, която към този момент е извънредно подвластна от Русия и е задушавана от предходни серии западни наказания, напомня Агенция Франс Прес, написа Българска телеграфна агенция.

Всички вести от категория.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР